Δρ. Nίκος Μερτζιώτης
Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος

Make An Appointment
Icon

Δρ. Νίκος Μερτζιώτης

Διδάκτωρ Παν/μιου Αθηνων
Διευθυντής Ουρολογικής Κλινικής
Μετεκπαιδευθείς στην Αγγλία, UCL, U.K.

Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Εστιακής Θεραπείας

Πρόεδρος Εταιρείας Προληπτικής Ιατρικής & Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης

Λίγα λόγια για τον γιατρό..

Είναι έγγαμος με την Δικηγόρο Ρουχωτά Χαρίκλεια με την οποία απέκτησε 2 τέκνα

Επαγγελματική Προϋπηρεσία

 • Τελειώνοντας την ειδίκευση στην Ουρολογία στην Aθήνα, ως υπότροφος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας μετά απο εξετάσεις εξειδικεύθηκε στην Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική –Institute of Urology του UCL  στο Guy’s Hospital, στο Middlesex Hospital και στο London Bridge Hospital κυρίως στα αντικείμενα της ακράτειας της ουροδυναμικής, της ουρηθροπλαστικής και ανακατασκευής του κατώτερου ουροποιητικού.
 • Ερχόμενος στην Ελλάδα προσελήφθη στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν όπου παρέμεινε για 11 χρόνια ως επιμελητής Β’ και κατόπιν ως επιμελητής Α’.Έχει θητεύσει για μικρό χρονικό διάστημα ως Διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής της Βιοκλινικής Αθηνών και για 4 χρόνια ως Διευθυντής της κλινικής Επανορθωτικής Ουρολογίας και Χειρουργικής Ανδρολογίας του Νοσοκομείου Μητέρα του ομίλου Υγεία.Απο τον Οκτώβριο του 2014 διευθύνει την Ουρολογική κλινική –επανορθωτικής και Χειρουργικής Ουρολογίας του Μετροπολιταν General.
 • Επιπλέον έχει μετεκπαιδευθεί στο Στρασβούργο στη Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική του Ουροποιητικού το 2006 .

Διακρίσεις

 • Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Διερεύνηση ουρολογικών και σεξουαλικών διαταραχών στους ασθενείς με Σκλήρυνση κατα Πλάκας».
 • Είχε τη χαρά και την τιμή να δημιουργήσει το 1997 την πρώτη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας, καθώς επίσης την πρώτη προσωπική ιατρική ιστοσελίδα το 1994 παγκοσμίως (www.ourologos.gr).
 • Ακόμα στις διακρίσεις του περιλαμβάνονται πρώτη θέση σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 1998,και η εκλογή του ως μέλος του Δ.Σ στην Πανευρωπαϊκή Επιτροπή Λιθίασης το 2013.Το 2011 η καινούργια τεχνική augmentation phalloplasty κατατάχθηκε στα top 50 όλων των εποχών απο το MD Linx Urology ενώ τον Οκτώβριο του 2016 βραβεύθηκε απο την ουρολογική Εταιρεία για καινοτόμο τεχνική ουρηθροπλαστικής η οποία δημοσιευθηκε στο έγκριτο περιοδικό Advances in Urology.Πρόσφατα παρουσιάσθηκε ως βιντεο στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο επανορθωτικής  χειρουργικής στην Ουρολογία στο Μιλάνο τον Σεπτέμβριο του 2018.
 • Έχει πραγματοποιήσει πάνω απο 8.000 χειρουργικές επεμβάσεις
 • Έχει παρουσιάσει την εργασία του και το έργο του, για την εστιακή θεραπεία στον καρκίνο του προστάτη, στην Ολλανδία το 2018 , στην Ιαπωνία το 2019,και στην Ουάσινγκτον το 2020, μια καινοτόμο θεραπεία που πραγματοποιείται σε λίγα κέντρα στον κόσμο .Στην Ελλάδα εκτελείται μόνο απο τον κ.Μερτζιώτη και την ομάδα του απο το 2015.
 • Chief editor σε 2 διεθνή περιοδικά και editorial member και κριτής εργασιών σε πολλά άλλα διεθνή περιοδικά,ενώ έχει συγγράψει 80 εργασίες σε ξένα και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά.
 • Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εστιακής Θεραπείας απο το 2019
 • Προεδρος της Εταιρείας Προληπτικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.
 • Μέλος Δ.Σ. του τμήματος Ουροδυναμικής,Νευροουρολογίας και Γυναικολογικής ουρολογίας της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας.

Κλινικό & Ερευνητικό Ενδιαφέρον

 • Ιδιαίτερα ασχολείται με την επανορθωτική χειρουργική του κατώτερου ουροποιητικού(στενώσεις της ουρήθρας), την ανδρική σεξουαλική δυσλειτουργία και την χειρουργική της, την αυξητική φαλλοπλαστική (επιμήκυνση και αύξηση διαμέτρου του πέους).
 • Επίσης ασχολείται με την θεραπεία του καρκίνου του προστάτη και απο το 2015 ιδιαίτερα με την εστιακή θεραπεία.Στους τομείς του ενδιαφέροντος του ανήκουν  επίσης η ακράτεια ούρων, η γενική Ουρολογία και Χειρουργική Ογκολογία του ουροποιητικού
 • Υπήρξε επικεφαλής ιατρός στην Ελλάδα (με συμμετοχή 15 κρατών) της παγκόσμιας έρευνας που αφορούσε την ηλεκτρομυογραφία των σηραγγωδών σωμάτων του πέους στην σεξουαλική ανικανότητα.
 • Κατά την διάρκεια της Ειδίκευσης του, ήταν υπεύθυνος του ιατρείου Ανδρικής Υπογονιμότητας και Γενετήσιας δυσλειτουργίας της Κλινικής του, καθώς επίσης υπεύθυνος ερευνητικού πρωτοκόλλου φάσης IIIb,της φαρμακευτικής ουσίας alfadex (αλπροσταδίλη), όπως επίσης υπεύθυνος πρωτοκόλλου του φαρμακευτικού σκευάσματος Caverject ( PGE 1). Εκπαιδεύθηκε ιδιαίτερα στο διορθικό Υπερηχογράφημα με λήψη βιοψιών και στο εργαστήριο Ουροδυναμικής και Ακράτειας
 • Ως Διευθυντής της Ουρολογικής κλινικής αλλά και Πρόεδρος της Εταιρείας Προληπτικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης έχει διοργανώσει πολλαπλές επιστημονικές ημερίδες και συνέδρια.
 • Έχει λάβει μέρος σε προγράμματα ενημέρωσης για θέματα Υγείας πολιτών, του Δήμου Αθηναίων και του Υπουργείου Υγείας