ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ

Ως ουρολόγος στους Αμπελοκήπους στο κέντρο της Αθήνας επι της Λεωφόρου Β.Σοφίας 111, παρα πολλά χρόνια, συνειδητοποίησα ότι μέχρι κάποιος να μας χρειασθεί , οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν ακριβώς τι κάνουμε.

Τι κάνει ο ουρολόγος;

Βασική μας δουλειά είναι ο σχεδιασμός και η εκτέλεση μιάς χειρουργικής επέμβασης, η χρήση διαφόρων τεχνικών για τη θεραπεία προβλημάτων του ουροποιητικού αλλά και του γεννητικού συστήματος του άνδρα ,της γυναίκας αλλά και των παιδιών .

Για να γίνουμε ουρολόγοι, πρέπει πρώτα να έχουμε πάρει πτυχίο ιατρικής πριν εξειδικευτούμε. Αυτό σημαίνει ότι, εκτός απο τις σε βάθος δεξιότητες και γνώσεις στην ουρολογία, έχουμε επίσης και ευρείες ιατρικές γνώσεις.

Μερικοί ουρολόγοι θεραπεύουν γενικές παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος ενώ άλλοι ειδικεύονται στους ακόλουθους τομείς:

Ανδρική υπογονιμότητα - εστιάζοντας σε προβλήματα που εμποδίζουν τον άνθρωπο να συλλάβει παιδιά.
Γυναικεία ουρολογία - εστιάζοντας στις συνθήκες της αναπαραγωγικής και ουροποιητικής οδού μιας γυναίκας.
Νευροουρολογία - εστιάζοντας στα προβλήματα του ουροποιητικού συστήματος που προκαλούνται από παθήσεις του νευρικού συστήματος.
Ουρολογική ογκολογία - με επίκεντρο τους καρκίνους του ουροποιητικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένων των νεφρών, της ουροδόχου κύστης, του προστάτη και των όρχεων.
Παιδιατρική ουρολογία - με επίκεντρο τα προβλήματα του ουροποιητικού στα παιδιά.

Για να δείτε αναλυτικά τις παθήσεις που αντιμετωπίζουμε αλλά και το βιογραφικό μου πατήστε εδώ…

Λίγα λόγια για τους Αμπελόκηπους:

Οι Αμπελόκηποι είναι συνοικία της Αθήνας στα βορειοανατολικά του κέντρου της Αθήνας, ανατολικά της Λεωφόρου Κηφισίας και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Είναι η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή του Δήμου Αθηναίων μαζί με την Κυψέλη με έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα όλο τον χρόνο.

Η περιοχή οικοδομήθηκε ταχύτατα κυρίως τις δεκαετίες του 1960 και 1970. Εξυπηρετείται από την Γραμμή 3 του μετρό και συγκεκριμένα από τους σταθμούς Αμπελοκήπων και Πανόρμου. Aπό την περιοχή διέρχονται όλες οι λεωφορειακές γραμμές για τον Βόρειο Τομέα και την Ανατολική Αθηνα. Πριν από την ελληνική επανάσταση, στις αρχές του 19ου αιώνα, οι Αμπελόκηποι ήταν χωριό λίγα χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αθήνας. Το χωριό Αμπελόκηποι σημειώνεται στους χάρτες αυτής της περιόδου. Στα τέλη του 19ου αιώνα, το χωριό παρέμεινε εκτός των ορίων του οικισμού των Αθηνών. Στη συνέχεια χτίστηκαν κάποιες κατοικίες πλούσιων Αθηναίων σε αυτήν την περιοχή. Λόγω του υγιούς κλίματος της, πολλά νοσοκομεία χτίστηκαν στους Αμπελόκηπους στα τέλη του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου αιώνα. Σήμερα στην περιοχή υπάρχουν τα νοσοκομεία Ερυθρός Σταυρός, Ερρίκος Ντυνάν, Ιπποκράτειο, Ελπίς και Άγιος Σάββας.