ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑ-Βόρεια Προάστια

Υπάρχουν αρκετοί Ουρολόγοι στη Κηφισιά και τις γύρω περιοχές.Η ουρολογία είναι μια χειρουργική ειδικότητα για τις παθήσεις του νεφρού ,της κύστης ,του προστάτη, των όρχεων και τού πέους.

Τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας στον Ουρολόγο

Για να δείτε έναν ουρολόγο, θα χρειαστείτε παραπομπή από τον γενικό γιατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι είμαστε το κατάλληλο άτομο για την πάθησή σας, οπότε αν έχετε κάποια προβλήματα στο ουροποιητικό ή γεννητικό σύστημα ρωτήστε τον παθολόγο σας για το πώς να κλείσετε ένα ραντεβού με ένα καλό ουρολόγο.

Θα σας έχουν δοθεί σημειώσεις από τον γιατρό που σας παραπέμπει, αλλά θα εξακολουθήσουμε να θέτουμε ερωτήματα σχετικά με τα συμπτώματά σας και το ιατρικό ιστορικό σας.

Ανάλογα με τα συμπτώματά σας και τι πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο για τη πάθηση σας, μπορούμε να εκτελέσουμε τις παρακάτω εξετάσεις και θεραπείες:

Αξονική ή μαγνητική τομογραφία.
Υπέρηχο.

Κυστεοσκόπηση -

που είναι μία μακριά λεπτή οπτική ίνα με μια κάμερα πάνω της ,η οποία μας επιτρέπει να βλέπουμε μέσα στο ουροποιητικό σύστημα.

Λήψη Δείγματος ούρων.
Βιοψία.
Κλινική εξέταση.
Ακτινογραφία.

Ουροδυναμικό έλεγχο -

είναι μια μελέτη για να εκτιμήσει πώς λειτουργεί η ουροδόχος κύστη και η ουρήθρα.

Αυτές οι εξετάσεις θα μας επιτρέψουν να διαγνώσουμε το πρόβλημα σας και στη συνέχεια θα μπορέσουμε να προτείνουμε επιλογές θεραπείας. Και πάλι, οι θεραπείες θα εξαρτηθούν από την ατομική σας κατάσταση, αλλά θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν:

Αντιβιοτικά.
Ορμονική θεραπεία.
Ενεργή παρακολούθηση.
Χημειοθεραπεία.
Χειρουργική επέμβαση.

Οι ουρολόγοι θα συζητήσουν μαζί σας αυτές τις συγκεκριμένες επιλογές για να σας βοηθήσουν να καταλάβετε τα αποτελέσματα μιάς θεραπείας αλλά και να σας εξηγήσουν τους κινδύνους.

Το ουροποιητικό σύστημα και η ανδρική αναπαραγωγική υγεία είναι ευαίσθητα θέματα για τον άνδρα και εμείς ως ουρολόγοι το γνωρίζουμε. Είμαστε συμπονετικοί και καταλαβαίνουμε την αμηχανία που μπορεί να νιώσει κάποιος με μια επίσκεψη στο γραφείο μας. Συνεπώς, μην διστάσετε να λάβετε βοήθεια από τον ουρολόγο σας και αναζητήστε πάντα επαγγελματική ιατρική συμβουλή για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την ουρολογία. Όσο πιο γρήγορα θα έρθετε να μας δείτε, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσουμε να σας βοηθήσουμε η ζωή σας να επιστρέψει στο φυσιολογικό.

Για να δείτε αναλυτικά τις παθήσεις που αντιμετωπίζουμε αλλά και το βιογραφικό μου πατήστε εδώ…

Λίγα λόγια για την Κηφισιά

H Κηφισιά είναι δημοτική ενότητα και ιστορική έδρα του Δήμου Κηφισιάς στο Βόρειο Τομέα του Αθηναϊκού Πεδίου, με 47.332 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2011.

Η περιοχή είναι γνωστή για την εμπορική της αγορά, την άρτια ρυμοτομία, την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των σπιτιών και των καταστημάτων, τους επιβλητικούς πυργίσκους και την αγάπη των κατοίκων της για την ανθοκομία. Το εμπορικό κέντρο καλύπτεται από ένα εκτενές δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων και ο συνοικισμός απλώνεται από την Πάρνηθα και τον Κηφισό ποταμό έως το Πεντελικό. Τμήμα της Κηφισιάς έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός.

Το όνομά της, Κηφισιά, που προέρχεται από τον Κηφισό ποταμό, είναι αρχαιότατο, ήταν μια από τις αρχαίες 12 πόλεις της Αττικής. Από την εποχή του Kλεισθένη αποτελούσε το δήμο της Ερεχθηίδας φυλής.

Λαογραφικό λογοπαίγνιο της νεοελληνικής, που όμως δεν στέκει ιστορικά, θεωρεί πως το όνομα Κηφισιά προέρχεται από την έκφραση «εκεί φυσά» - «κεί φυσά» - «Κηφισά» - «Κηφισιά»!

Το έμβλημα του δήμου κοσμεί η προτομή του Μενάνδρου του Κηφισέως, δραματοποιού της αρχαίας Αττικής που καταγόταν από την Κηφισιά.