ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Στον Πειραιά το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας υπάρχουν πολλοί ουρολόγοι.

Τι είναι η ουρολογία ;

Η ουρολογία είναι ο κλάδος της ιατρικής που μελετά και αντιμετωπίζει προβλήματα που επηρεάζουν το ουροποιητικό σύστημα και των δύο φύλων και του αρσενικού αναπαραγωγικού συστήματος.

Ο ουρολόγος, λοιπόν, είναι ένας χειρουργός που ειδικεύεται στη διάγνωση και τη θεραπεία των ασθενειών που επηρεάζουν το ουροποιητικό σύστημα του άνδρα και της γυναίκας αλλά και του παιδιού και τα όργανα που στους άνδρες αφορούν την αναπαραγωγή (πέος, προστάτη, όρχεις και σπερματοδόχες κύστεις ).

Οι υποειδικότητες της Ουρολογίας

Χάρη στην πρόοδο της ιατρικής, η σύγχρονη ουρολογία περιλαμβάνει αρκετές υποειδικότητες, επομένως υπάρχουν ουρολόγοι ιδιαίτερα εξειδικευμένοι σε:

Παιδιατρική ουρολογία
Ουρολογική ογκολογία
Γυναικεία ουρολογία
Νευρο-ουρολογία και στυτική δυσλειτουργία
Μεταμοσχεύσεις νεφρών και νεφρική ανεπάρκεια
Λιθίαση του ουροποιητικού συστήματος
Ανδρική υπογονιμότητα

Ποιες παθήσεις απαιτούν επίσκεψη σε Ουρολόγο

;

Υπάρχουν πολλές διαταραχές και προβλήματα για τα οποία συνήθως ασχολείται ένας ουρολόγος: από πρόπτωση της ουροδόχου κύστης μέχρι διάφορους τύπους καρκίνου (του προστάτη, της ουροδόχου κύστης, των νεφρών των όρχεων κ.λ.π.), καλοήθη υπερτροφία του προστάτη ακράτεια ούρωνκαι από την ανδρική υπογονιμότητα έως τη νόσο του Peyronie, από διάμεση κυστίτιδα έως νεφρική ή πέτρα ουρητήρα, από προστατίτιδα έως κρυψορχία,από την ουρηθρική στένωση έως τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος κ.λπ.

Για να δείτε αναλυτικά τις παθήσεις που αντιμετωπίζουμε αλλά και το βιογραφικό μου πατήστε εδώ…

Λίγα λόγια για τον Πειραιά

Ο Πειραιάς (αρχαία ελληνικά: Πειραιεύς) είναι πόλη, μέρος του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Αθήνας και διαθέτει το σημαντικότερο λιμένα της Ελλάδας. Ο Πειραιάς συμπεριλαμβάνεται στον Δήμο Πειραιώς, ο οποίος σύμφωνα με την Απογραφή του 2011 έχει έκταση 10,9 τ. χμ. και πληθυσμό 163.688 κατοίκους, κάτι που τον καθιστά τον πέμπτο μεγαλύτερο σε πληθυσμό δήμο της χώρας, μετά τις συγχωνεύσεις που επέφερε το Πρόγραμμα Καλλικράτης.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς αποτελείται από τον ομώνυμο δήμο και τέσσερις δήμους (Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Κορυδαλλού, Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Περάματος), με συνολικό πληθυσμό 448.997 κατοίκους[3] και έκταση 50,4 τ.χμ. Καταλαμβάνει το νοτιοδυτικό τμήμα της Περιφέρειας Πρωτευούσης.

Το κέντρο του Πειραιά απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, της οποίας αποτελεί ιστορικό επίνειο.

Ο Πειραιάς στη σύγχρονη εποχή είναι σημαντικό βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο της χώρας, ενώ διαθέτει το μεγαλύτερο (σε επιβατική κίνηση) λιμένα της Ευρώπης, συνδέοντας ακτοπλοϊκά την πρωτεύουσα με τα νησιά του Αιγαίου και αποτελώντας ένα σημαντικό προορισμό για κρουαζιερόπλοια εντός της Μεσογείου.