Ρομποτική χειρουργική

Μερτζιώτης ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗ 03

Η ρομποτική χειρουργική είναι ένας τύπος ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής επέμβασης. "Ελάχιστα επεμβατική" σημαίνει ότι αντί να λειτουργούμε σε ασθενείς με μεγάλες τομές, χρησιμοποιούμε μικροσκοπικά χειρουργικά εργαλεία που χωρούν σε μια τομή μόλις μισού εκατοστού του μέτρου.Πρόσφατα η Κλινική μας εξοπλίστηκε με το τελευταίου τύπου ρομποτικό σύστημα da Vinci Xi - το πιο προηγμένο χειρουργικό ρομπότ στον κόσμο – που επιτρέπει μικροσκοπικά όργανα και εργαλεία να τοποθετούνται σε τρείς ξεχωριστούς ρομποτικούς βραχίονες, δίνοντας στον χειρουργό τη μέγιστη εμβέλεια κίνησης και ακρίβειας. Ο τέταρτος βραχίονας του da Vinci περιέχει μια μεγεθυσμένη κάμερα 3-D υψηλής ευκρίνειας που καθοδηγεί τον χειρουργό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.Η ομάδα μας και ο επικεφαλής της κ.Μερτζιώτης είναι εξειδικευμένοι στη ρομποτική χειρουργική του ουροποιητικού για όλες τις επεμβάσεις που αυτή ενδείκνυται.

Ο χειρουργός ελέγχει αυτά τα όργανα και την κάμερα από μια κονσόλα που βρίσκεται στο χειρουργείο. Τοποθετώντας τα δάχτυλά του στα κύρια χειριστήρια, και είναι σε θέση να χειριστεί ταυτόχρονα και τους τέσσερις βραχίονες του da Vinci, κοιτάζοντας παράλληλα μια στερεοσκοπική οθόνη υψηλής ευκρίνειας που τον τοποθετεί κυριολεκτικά μέσα στον ασθενή, δίνοντάς του μια καλύτερη, πιο λεπτομερή εικόνα 3-D από ό, τι το ανθρώπινο μάτι μπορεί να προσφέρει. Κάθε κίνηση που κάνει με τα κύρια χειριστήρια αντιγράφεται και εκτελείται ακριβώς από το ρομπότ. Όταν χρειαστεί, ο χειρουργός μπορεί να αλλάξει ακόμη και την κλίμακα των κινήσεων του ρομπότ: Εάν επιλέξει μια κλίμακα τριών προς ένα, η άκρη του βραχίονα του ρομπότ θα μετακινηθεί μόλις μία ίντσα(2,5 εκ.) για κάθε τρείς ίντσες (7,5 εκ.) που κινείται το χέρι του χειρουργού. Και λόγω του σχεδιασμού της κονσόλας, τα μάτια και τα χέρια του χειρουργού είναι πάντα τέλεια ευθυγραμμισμένα με την θέα πού έχει για τη χειρουργική περιοχή, ελαχιστοποιώντας έτσι την κόπωση του χειρουργού.

Μερτζιώτης ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗ 03

Το τελικό αποτέλεσμα είναι να επιτρέπει στον χειρουργό ένα άνευ προηγουμένου έλεγχο σε ένα ελάχιστα επεμβατικό περιβάλλον. Χρησιμοποιώντας αυτή την προηγμένη τεχνολογία, ο κ.μερτζιώτης με την ομάδα του μπορούν να εκτελούν έναν αυξανόμενο αριθμό σύνθετων ουρολογικών επεμβάσεων. Δεδομένου ότι αυτές οι διαδικασίες μπορούν πλέον να πραγματοποιηθούν με πολύ μικρές τομές, οι ασθενείς μας παρουσιάζουν πολλά οφέλη σε σύγκριση με την ανοικτή χειρουργική επέμβαση, όπως:

Μικρότερες τομές στο σώμα
Ελάχιστες ουλές και
Ταχύτερο χρόνο αποκατάστασης

Μερτζιώτης ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗ 03

Σας προσκαλούμε να κλείσετε ένα ραντεβού για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ρομποτική χειρουργική και τις επεμβάσεις που προσφέρουμε. Εάν πρέπει να υποβληθείτε σε χειρουργική επέμβαση, δεν θα μπορούσατε να είστε σε καλύτερα χέρια.